Wednesday, 3 September 2014

Ibu yg terpinggir...salah siapa???


KISAH SEORANG IBU..

Saya terbaca satu posting di fb yg mengisahkan seorang ibu yang berumur dalam 60 lebih thn bekerja keras menjual lemang untuk menyara hidupnya. Yang paling menyentuh hati saya bila kawan saya ni beli lemangnye dan total pembelian RM42.Tapi dihulur duit RM50 sekeping.Nak di jadikan cerita mak cik dan kawan saya ni tak ada duit kecik.So si kawan pun cakap dia halalkan je baki rm8 tu…

Dan-dan pulak mak cik tu terharu dan menangis.Kawan saya terkejut la sebab tak kan sebab rm8 tu mak cik tu menangis..Rupa-rupanya mak cik tu sedih dan terharu sangat..Katanya anaknye sendiri pun belum pernah bagi duit walaupon RM8 sahaja…Inikan pula orang lain…



TAK PERNAH MERASA DUIT ANAK..


Saya yang membaca ni pun rasa terkejut..MashaAllah…Kesian mak cik nie…Yang hidup hampir 70 tahun tapi tak pernah merasa duit dari anak….kejamnya….

Semiskin atau sekaya manapun kita tanggungjawab kepada ibu bapa itu wajib…Dalam islam sangat menitik beratkan seorang ibu.Doa seorang ibu itu lebih termakbul.






SUSAH DAN PERITNYE IBU...

Tak ada ke rasa simpati pada ibu yang pernah bergelut bertarung nyawa melahirkan kita suatu ketika dulu?
Ibu yang pernah bersusah payah menjaga kita masa kecil dulu?
Ibu yang terpaksa menahan lapar dan penat demi kita?
Ibu yang terpaksa berjaga setiap malam masa kita baby demam dulu?

Allahuakbar…Kalau duit pun nak berkira dengan ibu memang tak patut sangat…Sebab ibu tak pernah berkira ngan susu ibu yg kita pernah minum dulu..Setitik susu ibu itu sangat tinggi nilainya..Tidak mampu dibayar dengan wang ringgit..
 


IBU TAK NAK BEBANKAN ANAK..


Ibu yang dok kampong tak pernah meminta duit anak-anak.Kenapa tak meminta?Sebabnya ibu tak nak menyusahkan kita..Ibu tak nak membebankan kita..Sampai ke tahap itu ibu kita fikir untuk kita…Tapi kita???Apa yang kita buat untuk ibu?


Duit pun tak bagi…Balik kampong pun tak..habis…Ape yang kita buat untuk ibu kita?Tergamaknya kita buang ibu sampai macam tu sekali…

Janganlah kita sakiti hati ibu,lukakan hati mereka.Guriskan jiwa mereka…Mereka memerlukan anak2.Anak2 yg dapat bahagiakan ibu.Anak2 soleh yg dapat doakan ibu bila ibu tiada nanti.Anak2 yg dapat mandikan jenazah ibu.Anak2 yg boleh imamkan solat jenazah ibu…Allahu akbar…Layakkah kita?



HIDUP DENGAN REDHA IBU


Kepada yang masih mempunyai ibu,peluklah mereka.Kucuplah mereka.Luahkan lah kasih saying pada mereka Hargailah mereka sementara masih mempunyai waktu…Jangan pula bila ibu dah tiada baru kita nak menyesal..Dah terlambat..!!

Tanpa doa ibu kita tak punyai apa-apa
Tanpa redha ibu kita tak kan hidup senang
Tanpa kasih ibu kita tiada di ingatannye
Tanpa suapan ibu kita tak kan membesar
Tanpa keperitan ibu kita tak berjaya
Tanpa ibu siapalah kita…



Moga kita semua mendapat rahmat Allah melalui kasih kita pada ibu bapa..In shaa Allah....



"Syurga di bawah tapak kaki ibu. Kasih ibu tidak bertepi. Kasih ibu membawa ke syurga. "

Friday, 11 July 2014

Sibuk Meng'KAYA'kan Business Orang Lain...

6 TAHUN SETIA...

Saya dah kerja kerja kat satu company ni almost 6 tahun. 6 tahun tanpa berpindah ke mana-mana...Setianya daku...Setia la sangat!!Yess...Saya memang setia.

Walaupon tak pernah dapat award apa-apa sekali pun.Sedangkan semua kawan2 saya dah dapat.Even yg baru masuk pon dah berkali2 dapat..Bukan nak mengungkit.Tapi sedkit sebanyak ada gak terasa nun jauh di lubuk hati kan...hehe

Tapi tak mengapalah..Itu bukan rezeki saya. Mungkin Allah bagi dari segi
lain..Alhamdulillah...Saya bersyukur

6 tahun bekerja dalam department yang sama.Buat kerja yg sama.Boleh imagine tak keboringan kat situ?hahaha...Boring tu tak usah cakap lah.Memang tahap maksima dah.Dah boring kenapa tak cari kerja lain?

Bukan tak cari..Tapi banyak sangat fikir..Fikir kalau tukar environment kat tempat baru macam mane...Bos ok x..Timing strict x...Senang tak nak dapat cuti...Kan banyak persoalan yg difikirkan..hehe

Actually tempat keje saya timing tak strict sangat.Keje tak overload sangat.nak cuti senang.Cuma time closing la perlu stay back...


MASA UNTUK UBAH DIRI

Bila dah betul-betul tak tahan memang nekad find something new!Saya nak buat bisness!! Business yang menguntungkan saya. Bisness untuk saya...



Baru saya sedar selama ni saya sibuk bekerja untuk orang lain..Sekarang dah tiba masa untuk saya meng 'kaya' kan diri saya sendiri..

Bila kita berusaha untuk diri sendiri itu lebih bermakna.Sebab kita menghargai setiap masa untuk diri kita sendiri. Kita lebih berpuas hati atas ape usaha kita sebab untuk diri kita sendiri..

Tak salah kita berkerja di company mana-mana. Juga tak salah kalau kita berkerja ape sekali pun.Janji sumber rezeki iu halal..Pilihan dan pandangan setiap orang berbeza.Kalau semua pilihan orang sama memang habis la...Jika semua nak jadi boss,siapa yang akan buat kerja kan?hehehe..


Kalau sebelum ni mata dan hati belum terbukak luas.Saya terima je duit gaji cukup2 makan..Saya tak pernah pandang dengan mata hati.Tak pernah hirau kehidupan susah orang lain.


MATA HATI DAH TERBUKAK SELUASNYA

Tapi sekarang sejak saya berada dalam group Jutawan banyak yang telah saya belajar.Mata dan hati saya terbukak luas..Luas seluasya...Alhamdulillah...Saya dapat belajar hidup ini lebih bermakna jika kita memberi.

Kita hidup bukan hanya untuk diri kita sebenarnye..Ramai lagi yang memerlukan kita untuk meneruskan hidup mereka...Ramai lagi orang islam yang memerlukan sumbangan dari kita..

istilah memberi ini bukan hanya dari segi wang ringgit..Ia terlalu general...Kita boleh memberi mengikut keupayaan diri kita....Jika tak mampu dengan wang ringgit,kita boeh menyumbangkan tenaga.Jika tenaga juga tak mampu kita boleh memberi moral support.Jika moral support pun tak boleh doa pun jadi lah....

Tak kan doa pun tak boleh kan??Doa adalah perkara paling mudah dan cepat kita boleh lakukan..Yang penting niat tu kena betul...


Sebab tu saya berani cakap nak kaya tu tak salah..Tak perlu takut...Jika niat kita kaya sebab nak bantu lebih ramai orang,InshaAllah tuhan akan permudahkan urusan kita...aamiin..

Jom kita semua kaya dan berjaya dunia akhirat...

Tuesday, 8 July 2014

Best Sangat Ke Kerja Makan Gaji...??

UNIVERSITI DULU DAN SEKARANG

Alhamdulillaah....walaupon saya tak belajar ke oversea namun saya berjaya memegang segulung ijazah dari Universiti tempatan. Kalau dulu jika memiliki ijazah memang satu kampung sanjung...Satu kampung bangga.Mana tak nye dulu2 bukan senang nak masuk Universiti tau...

"Anak si A dapat masuk U"
"Wahh..pandainye..untung lah maknya nanti...senang hidup"

Inilah mungkin antara perbualan mak cik-mak cik di kampung suatu ketika dulu..Course ape yg di ambil tak penting.Janji dapat masuk U....hehe...Itulah beza dulu dan sekarang...Sekarang dapat sambung belajar mana2 pun macam tak kisah.Sebab semua boleh sambung belajar..hehe



BILA DAH GRAD,NAK KEJE APE?

Mostly lepas grad ramai yang mengharapkan dapat masuk keje gomen. Isilah borang JPA...Pastu tunggu lah orang panggil exam atau interview...Iye dok??hehe...Bila dah lama dok menunggu tapi tak ade orang nak panggil terpaksa la cari keje swasta...

Bila dah keje swasta balik kampung jiran2 pulak dok compare nga anak2 dia keje gomen....Sabar je lah...Ape yg best sgt eh keje gomen nih?hihihi...Saya masih tak nampak 'best' keje gomen..Yg saya nampak senang buat hutang...kikiki..Jangan marah ya org gomen...Pandangan setiap orang berbeza :)



KEJE BAYAR HUTANG

Keje gomen ke...Keje swasta ke...Tak kisah...Janji bulan-bulan dapat gaji...Iye dok??
Dapat gaji bayar hutang...Itu lah yg mostly ramai yg hadapi...Hujung bulan amount dalam bank banyak..Selang beberapa hari tinggal bape hengget je....Kesian...

Cukup bulan kena bayar duit rumah...Bayar segala jenis bil.bayar duit kete.bayar mantainance rumah.bayar hutang kad kredit.yang ada anak kena beli susu anak,pampers anak,baju anak bini,makan minum...Adehhh...Banyaknye nak senaraikan semua...Paham2 je lah yer..


Pendek kata dapat gaji setelkan segala jenis hutang piutang.Sampai bila la nak hidup macam ni yer?Bila dah lama hidup macam ni lama-lama akan rasa boring jugak.Itu lah yg saya alami...

Tapi sekarng tidak lagi.hidup sekarang lebih bermakna..Alhamdulilah...
Dan salah satu impian yg belum dicapai ialah nak jadi WAHM..

WAHM TU APE??

WAHM tu working at home mommy!dengan kata lain bekerja di rumah..Income dapat..Anak pun depan mata jer...
Senang hidup...inshaAllah impian itu akan jadi kenyataan suatu hari nanti..

Semua nak yang terbaik untuk diri dan keluarga kan...InshaAllah ini adalah salah satu cara saya usaha untuk family...

Moga kita semua kaya,berjaya dan bahagia dunia akhirat

Thursday, 26 June 2014

HB RENDAH??? OH NOOO!!!

            Ape itu HB??

HB adalah shortform bagi hemoglobin. Ia berkaitan dgn kepekatan darah. Bacaan HB yang normal bagi perempuan ialah 11-13.manakala untuk lelaki ialah 13-15..



Biasanye orang pregnant akan lebih peka dan tau ape itu HB...Bila checkup dan tau hb rendah mesti risau kan...HB yang below than 10 itu dikategori rendah dan harus diambil tindakan.Ini adalah petanda si ibu kekurangan darah merah.



Kekurangan darah merah pulak terjadi akibat dari kekurangan zat besi.Zat besi pula dari sumber pemakanan. sebab itu lah masa pregnant si ibu perlu pastikan nutrien yang secukupnya dalam hidangan seharian.



Kekurangan darah merah ini boleh menyebabkan pertumbuhan bayi dalam kandungan terbantut. Si ibu juga akan mengalami cepat pitam dan risiko untuk keguguran.

Jangan ingat HB ni refer pada yang pregnant sahaja..Kanak2 pon ada yang HB rendah.Pls take note yer para ibu dan bapa!

Dan kesannye amatlah mengerikan jika dah terlambat ambik tindakan. kerna ia melibatkan nyawa orang tersayang..

Dan rasa nya ramai yg tahu pengambilan hati ayam yg dimitoskan baik untuk darah adalah tipu semata-mata.Pengambilan makanan organ dalaman ini adalah memberi kesan buruk kepada kesihatan dikemudian hari..

credit to :
http://fuh.my/makan-hati-ayam-mengundang-bahaya-kepada-kesihatan/


Rasanya tak perlulah nak merosakkan kesihatan. Kesihatan kita adalah untuk jangka masa yg panjang.

Doktor sendiri pon nasihatkan pengambilan supplement dapat membantu dalam kepekatan darah..

So ape lg..Vitalea dapat menambahkan tahap HB anda...


Sayangi lah keluarga dan berikan yg terbaik untuk masa depan semua..






















Thursday, 19 June 2014

Dulu suka hantuk kepala ke dinding..

  Perkongsian hebat dari seorang teman..Sebelum ni beliau seorang penghidap migrain yang tegar..Setiap bulan WAJIB MC...Bukan sehari...Tapi 3 hari...Dok terjelepuk je la bila migrain datang menyinggah..Kesiannn...Kadang2 sampai hantuk kepala ke dinding bila dah tak tahan sakit..Saya pun tak pasti ape la kehebatan dia sampai setiap bulan migrain datang kat dia...hehe



Saya selalu jugak sakit kepala dulu2.Tapi tak de la sampai kena ambik MC..Kalau setiap bulan dok ambil MC bos pon akan bising kann...Al maklum la...Keje makan gaji jer...Dilema kan orang makan gaji..Tengah sakit pun kn pikir pasal kerja...Mana hidup tak stress!!!

Berbalik kepada kawan tadi,dia berusaha dengan consume Ostematrix dan B complex.Hampir sebulan jugak dia consume..Dan akhirnye kebahagian milik beliau...Sungguh tak di sangka katanya...Itu lah yg Allah janjikan....Kita berusaha dan pasti Dia akan tunaikan janjinye...Bukan hanya berserah dan pasrah tanpa berusaha...
  
                                       
B Complex sesuai di makan waktu pagi.sebiji sehari dah cukup :)


Ostematrix sesuai di waktu malam sebelum tidur.3-4 sebiji sehari sahaja :)

Kalau anda pon boleh nak hilangkan migrain ni...cer try cuba ambik oste dan b complex jugak..
Mana nak dapat benda alah nie?? cer wasap atau pm 012 6467273..hehe..Inshallah ada orang yang akan membantu anda :)

Tuesday, 17 June 2014

JoM HiDuP LuAr BiasA

                SAPE NAK HIDUP LUAR BIASA??

Setelah hampir 30 tahun hidup sekarang baru rasa tersedar dari tidur...Terlalu asyik dok tido dan baring je sebelum ni..Ruginya...Tapi at least saya dah terjaga dari lamunan..Anda???Jom kita bertindak..Its now or never!!!



Sebelum ni tak terfikir nak kaya...Rasanya hidup macam ni pon boleh...Pergi keje...Balik keje...Cukup bulan dapat gaji...Bayar hutang semua habis...haha...Dah rasa 'SELESA SANGAT' kononnye lah...

Sekarang bila minda terbukak.Hati terbukak saya rasa saya MESTI jadi kaya dan berjaya!Kalau dulu hidup biasa-biasa sekarang saya nak ubah hidup luar biasa.Dah rasa penat hidup biasa-biasa jer..

Sekarang misi nak membantu lebih ramai yang memerlukan saya.Saya perlu duit yg lebih banyak untuk membantu rumah2 anak yatim,rumah kebajikan,tahfiz2,pondok2,ibu tunggal dan banyak lagi lah..Nak tulis semua memang banyak la...Kalau kita tak nak membantu derang sape lg yang akan membantu?Sekarang misi nak kumpul untuk bekalan akhirat...

Alhamdulillah dan syukur sangat2 sebab berjumpa dengan group Jutawan yang memang ohsemm. Sape tak join memang rugi!!!
Ahli group yang sememangnya baik hati dan tak pernah kedekut ilmu untuk dikongsi bersama.Selalu menganjurkan seminar dan coaching untuk anak didik.Selalu saling ingat mengingati.

Yang lagi best prinsip yang kami guna KAYA BERJEMAAH...maksudnye???
Kaya beramai-ramai la...Kami saling tolong menolong.Kalau sorang dah berjaya,dia akan tolong yg lain untuk berjaya gak...best kan???

Kalau dengar pun dah best,join lagi best....Apa lg....jom la....

Wednesday, 11 June 2014

SORRY BOSS!! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA

    Sekarang ni dah banyak ebook kan...Ada yang kena beli..Ada yang percuma jer...Tapi saya tau ramai yang suka benda FREE kan?hehehe..

ebook sorry boss ni mengisahkan kejayaan seorang engineer yang terpaksa berhenti kerja gara-gara tak cukup masa dan tangan untuk businessnya. Jatuh bangun beliau bersama suami telah membuahkan hasil sekarang.Woww...Sangat-sangat terinspirasi..

Juga diselitkan tips2 untuk kita lebih maju dan berjaya..Tips yang boleh digunakan dalan apa jua business kita..Juga tips untuk hari esok.

Jika dah ramai suka FREE saya pun berbesar hati bagi yang FREE..
Jika berminat silalah download yer...Memang tak rugi..

Selamat membaca.Saya doakan anda kaya dan berjaya!

Download di sini :

Tuesday, 10 June 2014

Sakit gigi kenapa kau datang??

KATEGORI SAKIT

Orang kata sakit gigi nie dalam ranking sakit jatuh tempat ketiga paling sakit...Yang pertama sakit bila saat nak hembuskan nafas terakhir.Sakit yang kedua sakit bersalin...ketiga baru sakit gigi...Teruk jugak kan..

Nak dijadikan cerita, dekat seminggu lebih dok menahan sakit gigi.Sampai nak makan pon tak boleh.Sakit nak mengigit..Kalau dah sakit nak uruskan anak pun rasa tak boleh..Nasib baik suami memahami.Dia la yang tolong uruskan anak..

Saya nie memang jenis yang malas dan takut nak gi jumpa doktor..Tak tahulah kenapa...Sejak dari zaman sekolah rendah lagi..Paling takut bila pihak kesihatan datang untuk pemeriksaan gigi.Siap berpakat dengan papa lagi.Kononye dalam borang dia tak benarkan untuk pemeriksaan gigi di sekolah...hehe


 Inilah van yang paling takut di zaman sekolah rendah dolu-dolu..hehe

Tapi zaman dulu memang tak de masalah sangat dengan gigi.Dah tua pulak ia datang menyerang. Berbalik kepada sakit gigi tadi,memang seminggu lebih dok menahan sakit gigi.Sampai sanggup tak makan.Sebabnya bila makan nanti makin sakit...So baik tak makan kan...


CUBA DAN IKHTIAR GITEWW...

Bila sampai tahap betul-betul tak tahan saya cuba ikhtiar sendiri.Saya makan Ostematrx,Zinc dan Vitamin C.Ini kira redha dan tawakal je lah...Sanggup tak pergi klinik tuuu...Agak degil gak kan...haha..Saya memang nekad dan konsisten ambik.Pagi sebelum breakfast saya ambik Zinc.Selepas breakfast saya ambik Vit C.Malam sebelum tido saya ambik Ostematrix.

Alhamdulillah dalam masa dua hari dah boleh makan macam biasa.Masuk hari ketiga memang dah tak sakit.Semuanya dengan izin Allah..Kita cuba,kita rasa,Allah jua tentukan segalanya.

Zinc Complex : sebiji sebelum breakfast


                      Sustained Release Vitamin C : 2 biji selepas breakfast


                     Ostematrix : 4 biji sebelum tidur


ADA ORANG NAK FOLLOW..

Kebetulan pulak ada kawan pon tengah sakit gigi.Dia punye sampai tak boleh tidur malam.Pipi pun dah bengkak-bengkak.Saya pun share ape yang saya rasa dan dia pun setuju nak cuba cara saya berikhtiar..

Hari pertama dia makan Ostematrix jer.Esoknyer datang bagitau saya dia dah boleh tidur..Alhamdulillah..saya tak berani nak berjanji ape-ape.Tapi at least kita berikhtiar dan baru tahu hasilnya kan..

Kepada sesiapa yg juga mengalami masalah yang sama iaitu takut dan malas nak pergi jumpa doktor boleh la cuba cara saya.hehe...Selamat mencuba..

Kalau nak konsultasi dan nak dapatkan produk ni boleh hubungi saya.Saya sedia berkhidmat untuk anda...

ANI
0126467273
SID1025801

Sunday, 8 June 2014

TERUJA DAN TERUJA DAN TERUS TERUJA

Bismillah....

Alhamdulillah National Conference Shaklee telah berlangsung 2 hari 2 malam iaitu 7 & 8 June 2014.

Apa National Conference nih??

National Conference nih ialah majlis dimana awards akan diberikan kepada Master2,Presedential Master,Ahli2 Shaklee yang aktif dan efektif naik ranking setiap bulan.
Anugerah diberikan oleh Roger Barnett chairman of Shaklee.

                             
 Ucapan dari Charmain : Roger Barnett


Walaupun saya tak dapat hadir tapi tetap dapat aura nya..Macam mana dapat ekk??hehe..
Itulah kami..Group yang tak pernah tinggalkan kami. Susah senang di kongsi bersama. Mereka memberi lintas langsung pada kami yang tak dapat hadir..


                             
Ini sebahagian dari sahabat2 yang menerima award.


Semuanya pegang replika kunci kan...Mereka dapat award sebab dah layak dapat elaun kereta dari Shaklee.InshaAllah next year saya plak yang naik stage pegang replika kunci ni..Aamiin..Jom kita visualise.Elaun kereta ni bukan dapat kereta macam MLM yg lain tau...Elaun ni di beri berbentuk cash! So sesuka hati lah nak buat ape dengan duit tu kan...hehe..


                                  
                                   PM Cery bersama mommy Adni Harlina


Gambari ni saya curi dari koleksi kawan saya..hehe..(tapi tak pe saya dah minta izin).Gambar ni mommy saya bersama PM Cery iaitu pengasas group Jutawan. Memiliki pangkat tertinggi dalam Shaklee iaitu President Master. Bila tengok gambar ni saya pulak yang teruja..Jom visualise lagi dan lagi...hehe

Tak salah pon saya nak dream kan...Bukan kena bayar pon...Hak saya..hehe..Saya nak dream saya bersama diorang yang terima award tahun depan..Aamin...Mereka semua adalah mentor2 saya.

Tahniah untuk mereka semua.....

#Usaha disusuli dengan doa,keyakinan,harapan pasti kejayaan yang datang..

Friday, 4 April 2014

Cuti-cuti Bersama Keluarga


Cuti sekolah adalah time untuk bersama keluarga.Walaupun anak saya masih tak bersekolah namun demi nak bersama adik-adik saya pilih waktu cuti sekolah untuk membawa family bercuti...
Dah berapa kali planing tapi akhirnya tahun ni berjaya jugak..hehe
Sebabnye mama saya nih tak suke berjalan..tu yang susah nak pujuk..
Kalau datang umah saya pun tak lama..3 malam cukup la katanye...
Itu la mama saya....

Alasannya sayang nak tinggal solat berjemaah kat masjid..Tapi betul la katanya.kalau pergi jalan atau datang rumah saya memang tak berjemaah kat masjid pun...

Tapi alhamdulillah..kami diberikan rezeki untuk cuti bersama di cameron highland..Saya booking homestay kat Taman Sedia untuk 2 malam...Ok tempatnye.Sangat berpuas hati.Owner yang baik..Siap bagi diskaun lg..tapi terlupa nak ambik gambar tempat tu...hehe

Sempat bawak mama,papa dan adik2 jalan2 kata taman strawberi,lavender,MARDI dan semua tempat2 yang menarik la...Alhamdulillah...gembira bila tengok adik2 suka n hepy...siap cakap nak datang lagi tuuu..
Anak saya pun ape kurangnye,tak nak balik...nak dok Cameron katanye...hehe

InshaAllah...satu hari nanti nak bawak pi tempat lain pulak..
Sayang family sangat2..:)

Promotion April 2014



Berita baik!!!!

Promotion untuk bulan April 2014 Ostematrix.Beli 6 percuma 1.
Kepada consumer Ostematrix inilah masanya..
Ostematrix ni bukan sekadar kalsium.banyak manfaat daripadanye.

Uuntuk dapatkannya anda boleh hubungi saya.Nak harga lagi jimat boleh join bersama saya yer...
Kita sama-sama sihat dengan Shaklee!!

Saturday, 15 March 2014

Tempat baru...

Hari ini pertama kali pergi ke branch shaklee kat tempat baru. Kalau sebelum ni branch yang biasa saya pergi kat Wangsa Maju. Tapi sekarang dah berpindah kat tempat baru Sri Rampai...

Memang tempat yang sesuai...nak parking senang, kawasan yang luas, senang nak cari, kaunter pun dah banyak dibuka...Ambik no pon dah pakai mesin. dah tak perlu staff derang nak tulis nombor giliran secara manual..Pendek kata tak perlu tunggu lama-lama..hehe

 


i like it!!!

Kadang-kadang lagi suka pergi branch compare nga online order...sebabnye kalau pergi sendiri branch barang akan dapat terus. Pastu dah confirm2 tak de masalah delivery...hehehe





Thursday, 13 March 2014

MARCH PROMOSI

PROMOSI YANG HANGAT!!!

PROMOSI UNTUK ESP

Produk yang paling laku dan paling hangat telah bermula. ESP adalah Energizing Soy Protein bukanlah hanya sekadar soya.ESP adalah soya yang berkualiti tinggi yang takkan sama dengan yang ada di pasaran sekarang.kacang soya yang digunakan hanya mengandungi "NON-GMO" (non genetically modified) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

ESP ini menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.Sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Satu hidangan ini bersamaaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol,tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Banyak sangat kelebihan dengan promosi kali ini...Jika beli 6 terus anda akan dapat percuma 1, anda jugak automatik akan jadi ahli shaklee dan anda jugak akan layak untuk terima bonus..Memang awesome hokeyy..Sape yang lepaskan peluang memang rugi..

Untuk dapatkan harga yang hebat boleh hubungi saya :)

Saturday, 22 February 2014

SHAKLEE MAHAL KE MURAH??

Shaklee murah jer...

Ada customer saya whatsap saya tanya harga untuk Alfalfa.Saya bagitau harganye. Bulan lepas dia ambik set kesuburan..Sekarang dia nak beli alfalfa je katanye.Bila tau harga dia pulak tak percaya.' betul ke harga ni??nape murah sangat?'

Pulak dah..Mana tak terkejutnye.Sebelum ni dia dengar2 shaklee ni mahal..Pastu bila saya bagitau harga alfalfa below than RM60 untuk 330 biji tu yang dia tak percaya...Kalau dikira-kira sebijik harga dalam rm0.16 sen jer..Jimat kan....

Sebab tu la jangan dengar-dengar jer...Rasa dulu keberkesanannye.Berbaloi ke tak.hehe..Barang baik kita share la sama-sama kan...
Bukan setakat alfalfa jer.Banyak lagi supplement lain yg boleh dikatakan murah...Sebagai contoh Vitamin C..harga sebijik tak sampai pon RM0.50...Tak kan duit untuk kesihatan diri pun nak berkira kan???

Baju dan beg mahal-mahal boleh beli.Untuk kesihatan nak berkira pulak.Sedangkan baju dan beg tu time sakit tak de gunanye jugak...Betul tak?hehe

Ok.Jom kita jaga kesihatan diri dan keluarga sama2.

#love#family#love#shaklee#!!

Friday, 14 February 2014

FEBRUARY 2014 PROMO VITA-LEA

Terlambat untuk update untuk bulan February 2014.tapi better late than never kan?hehe
Untuk bulan February nie,shaklee bukak promotion untuk Vitalaea.iaitu vitamin pertama di dunia...
Vitalea ni multi vitamin.sesuai untuk semua..




Vitalea ni kaya dengan pelbagai jenis vitamin. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan minerals yang diperlukan oleh badan kita. Bekerja kuat tanpa menjaga kesihatan pon tak jadi jugak kan...so sama-samalah kita jaga kesihatan yer...

Nak dapatkan supplements shaklee dengan harga mampu milik boleh hubungi saya yer :)


Vitalea

Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.



Kebaikan

Tablet "Vita-Lea" ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keselurahan sel.

Siapa Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin


Manfaat Utama Vitalea Shaklee

  • Memberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,membantu memori dan fokus
  • Pelengkap nutrisi akibat pengambilan diet yang tidak seimbang
  • Keupayaan sistem proaktif bagi remaja yg sedang membesar
  • Membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • Menyediakan asa nutrisi untuk sel-sel serta menjaga kesihatan tiroid
  • Melindungi fungsi jantung, buah pinggang dan hati
  • Tiada pewarna,pemanis atau pengawet tambahan.

Manfaat Nutrisi Pada Vitalea

  • Vitamin B1 : Mengubah makanan menjadi energi , kecerdasan memori dan mental, membangun dan merangsang peredaran darah, membantu pertumbuhan, masalah keresahan, mabuk laut / darat, mengurangi tanda herpes zoster
  • Vitamin B2 : Mengubah makanan menjadi energi, anemia, kelelahan mata, katarak, infeksi lidah dan mulut, kekakuan
  • Vitamin B3 : mengubah makanan menjadi energi, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, diare, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus
  • Vitamin B6 : Meningkatkan metabolisme protein, baiki otot, senggugut, penenang, hindari muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kebas, anemia
  • Vitamin B12 : Membantu pertumbuhan janin, dan anak-anak, bantu selera makan, respon saraf, baik utk kecerdasan otak, kekuatan fisik, memori, fokus, kemampuan seksual dan mencegah anemia, asthma, keresahan, diabetes, rabun
  • Biotin : membantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban, diabestis, pembentukan otot, ekzema dan peradangan kulit
  • Vitamin B5 : Meredakan tekanan, penenang, melawan alergi, sembelit, atritis, meredakan kesan akibat antibiotik, mencegah infeksi, percepat penyembuhan luka
  • Kalsium : Menguatkan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mencegah osteoperosis / penyakit tulang lembut
  • Fosfor : Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah kereputan tulang, membantu pertumbuhan, meredakan sakit akibat atritis, anoreksia
  • Yodium : Sangat baik untuk tirod, membantu pertumbuhan janin, tingkatkan tingkat IQ anak, membentuk ligamen / otot,  mengawal berat badan
  • Zat besi : Membentuk hemaglobin, redakan sakit PMS (senggugut), membantu pertumbuhan, melawan penyakit, menghindari asthma, anemia
  • Magnesium : Kesihatan tulang, gigi, otot dan sistem saraf, sifat penenang , mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, ginjal, hati dan masalah pencernaan

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Sunday, 19 January 2014

Master Celebration

Buat pertama kalinye menghadirkan diri Master celebration anjuran shaklee. Dan buat pertama kali jugak husband turut sama dalam majlis shaklee..hehe

Terharu
Pada saat Master Zahirah dan Hafizan memasuki dewan air mata rasa nak mengalir.Saya pon tak tau mengapa..Tapi sebak. Mungkin saya terbayangkan saya dan suami yang sedang berjalan atas karpet merah.
InshaAllah, suatu hari nanti saat saya akan datang jua...aminn..


Ketika Master Zahirah dan Hafizan di atas pentas saya pon nekad akan berada di atas sana jugak bersama suami dan anak. Itu impian saya..Semuanya tak mustahil. Kalau betul2 berusaha, doa, tawakal, doa, InshaAllah kejayaan milik kami...

Bak kata master-master kalau kita diberikan rezeki dengan 4 angka jangan terus berpuas hati. Jangan pentingkan diri sendiri. Seharusnye berfikiran jauh. Kalau rezeki lagi banyak bermakna lagi banyak kita dapat menolong orang. lagi banyak dapat bantu keluarga,lagi banyak dapat keluarkan zakat.lagi banyak dapat berinfak...Masha Allah...
Betul lah pegangan mereka....help others to help others to help others...

InsyaAllah...saya akan mengikut jejak mereka yang dah berjaya...

Ya Allah...permudahkanlah urusan kami...amin...

Nutriferon

Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Interferon buat julung kali ditemui oleh Dr.Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis jenis herba yang berlaianan, Dr.Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.



Fungsi utama Nutriferon

  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan :T-sel, B-sel dan macrophage
  • Melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi
  • Melindungi dari influenza - ia mengimbangi respon imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus ,mikrob termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
  • Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan dan gaya hidup aktif.
  • Melambatkan penuaan - merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangakn radikal bebas, virus dan kuman. Oleh itu sel-sel menjadi lebih sihat.
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan misalnye kembung, mual dan muntah2.

Siapa yang memerlukan Nutriferon??

- Mereka yang sering demam, sakit dan selsema
- Mereka yang mempunyai masalah imunisasi
- Mereka yang sering stress
- Mereka yang sering sakit kepala
- Ibu yang menyusukan dimana anaknye selalu demam atau sakit2
- Mereka yang sering travel ke luar negara
- Mereka yang selalu makanvitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon
- Mereka yang mempunyai alergi dan ekzema



NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!
Say no drug and chemical!!